Lassú a régi gépe? Egy rendszergazda ezen is tud segíteni!

számítógép

Egy rendszergazda szerint egy számítógép lassúságnak több oka is lehet. Ám első sorban ez hardver problémákra vezethető vissza. Vagyis általában kevés memória (ram) szokott lenni a számítógépben. Ilyen esetben a számítógépnek sokkal többet kell írnia ill. olvasnia a merevlemezéről (hdd), amely egy nagyon időigénye művelet. Ezért első sorban arra kell figyelni, hogy mindig legyen elégséges memória a gépünkben.


Corsair 8gb ddr3 ram

Corsair 8gb ddr3 ram

Ez ma legalább 8 GB ramot jelent. A második legjobb gyorsítási tipp, hogy ha a gépünkbe, amely lehet asztali vagy laptop is vásárolunk egy SSD-t a hagyományos HDD helyett. Tudni kell arról, hogy pl. film tárolásra nem az SSD a legjobb választás, hiszen lényegesen drágább, viszont a rendszert (pl. Windows 7, Windows 10 stb.) és a fontosabb, gyakrabban használt szoftvereket mint pl. az Office 2013-at, 2016-ot erre érdemes installálni. Ha ez a két komponens rendben van, akkor érdemes lehet még a processzort is megvizsgálnunk.

Samsung SSD Sata3 256GB

Samsung SSD Sata3 256GB

Manapság egy alap számítógépben is már egy minimum 4 magos processzor dolgozik, amely ha Intel akkor érdemes egy minimum I3-as kategóriába befektetnünk, de javasolt már I5-ösben gondolkodunk. Bárhogy is döntünk a nagy vásárlás, beruházás előtt a rendszergazda véleményét mindenképpen kérjük ki, de a legjobb az lenne, hogy ha ezt teljes egészében rá is bízznánk.

A következő videóban néhány tippet mutatunk be arról, hogy milyen egyéb módon lehet felgyorsítani egy számítógépet:


2016-06-06